Voor- en nadelen van windenergie

voor en nadelen Verticale-As-Windturbine-Generator-Licht-draagbare-sterk-rustig-windmolen-wind-energie-windenergie

Windenergie Voordelen

1. Windenergie is een hernieuwbare grondstof betekent dat de natuur hierin altijd zal in voorzien.

windmolens

2. Windenergie is bestaand al lang. Deze manier van het gebruik kinetische energie (wind) om de mechanische energie te produceren bestaat al duizenden jaren. Eerst bij de Perzen en later door de Romeinen werden met behulp van windmolens  water opgepompt uit een put en om het graan te malen.

3. Windenergie is goedkoop en is grotendeels van de kosten zijn afhankelijk van de productie, de distributie en de bouw van turbines.

4. Windenergie is het creëren van jobs en geeft een positieve puls aan de economie.

5. Windenergie is wereldwijd beschikbaar.

6. Windparken hebben een kleinere voetafdruk dan kolengestookte elektriciteitscentrales en hoewel sommige mensen niet houden van de verschijning van windturbines in hun “achtertuin”

7. Windturbines kunnen ook ruimte delen met andere producties, bv. zoals bij het kweken van gewassen of vee.

8. Windenergie hoeft niet uitsluitend worden gebruikt op commerciële schaal. Ook particulieren kunnen een windmolen plaatsen.

9. Windenergie vervangt elektriciteit uit kolengestookte energiecentrales en dus vermindert de uitstoot van broeikasgassen.

10.  Windenergie is overal verkrijgbaar in vele afgelegen locaties waar het elektriciteitsnet niet aanwezig is. Boerderijen, berggebieden en derde wereld landen kunnen profiteren van windenergie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *