Verticale windmolen

Verticale windmolens zijn in de minderheid ten opzichte van de horizontale variant. Maar, de verticale windmolen begint meer en meer terrein in te winnen.

windmolen

Verticale windmolens hebben de neiging om vooral thuis en in  residentieel geïnstalleerd te worden. Dus de meeste zijn kleiner en makkelijker op het dak of in de achtertuin geplaatst te worden.

Verticale windmolens draaien op een verticale as, i.p.v. horizontale  en zijn er in vele verschillende maten, vormen en kleuren. Enkele van de voordelen van verticale as windturbines zijn:

Overzicht verticale windmolens

Voordelen

Verticale windmolens zijn stiller dan andere modellen, dit omdat ze trager draaien dan andere modellen. Verticale windmolens staan niet onder invloed van zijwind en ze zijn vogelvriendelijk.

In vogelroutes zou het beter zijn om verticale windmolens plaatsen i.p.v. horizontale windmolens.

Omdat verticale windmolen (VAWTs) kan draaien op lagere windsnelheden voor het opwekken van elektriciteit, kunnen ze ook lager worden gemonteerd op de grond, zoals op een dak van een 15 meter tot 90 meter toren waarop vele horizontale turbines zijn gemonteerd.

Verticale as windturbines worden steeds populairder door sprongen en grenzen en veel van de huidige ontwerpen zijn ook esthetisch aan huiseigenaren ook.

Sommige verticale as windturbines hebben een cilindrische of spiraalvormige ontwerp, waardoor ze minder beïnvloed door zijwind. Vele malen horizontale turbines zal fladderen rond een beetje als vlagerige zijwind en zijwind te raken.

Huiseigenaren zullen over het algemeen vinden dat verticale as windturbines zijn een beetje stiller in gebruik dan zijn er horizontale tegenhangers, maar een groot deel van dit te maken heeft met het ontwerp en geluidsdempende eigenschappen van de woning zelf.

Vanwege het ontwerp van de vele verticale windmolens, zijn ze efficiënt over het algemeen bij lagere windsnelheden dan andere types. Dit geldt vooral voor magnetische windturbines of (MagLev turbines) die lage weerstand hebben door het toepassen van magneten.