Geschiedenis van de Windenergie

De geschiedenis van windenergie in relatie tot windmolens en windturbines begon rond 200 voor Christus in Perzië (Iran). De eerste windmolens waren verticale as windturbines die werden gebruikt voor het pompen van water en malen van tarwe en andere granen.

China heeft ook gelegd vorderingen te hebben uitgevonden windmolens rond 2.000 jaar geleden, maar de eerste gedocumenteerde vorderingen in de 1200’s. Rond 250 na Chr de Romeinen geïntroduceerd windmolens in hun cultuur en in de 700’s dat deed Afghanistan.

De Afghanistan windmolens waren ook van de verticale as stijl en doek zeilen of rieten matten is ontwikkeld om de lucht te vangen. Deze molens werden gebruikt om maïs en suikerriet plus gelijkspel water te malen.

n de 13e eeuw Holland gestart met de ontwikkeling grote horizontale as windmolens. Deze vier-blad molens waren groter, uitgevoerd meer koppel en de windsnelheid en kon meer werk doen dan andere molens eerder ontworpen.

De Holland molens werden ook gebruikt om granen te malen en een deel van de Rijn af te voeren. In de 19e eeuw Denemarken een geschatte 2500 windmolens in de VS molens begonnen te gebruiken om water.

De Halladay windmolen uit 1854 is zo’n voorbeeld van. De eerste windmolen in de wereld gebouwd voor elektrische productie was in 1887 in Schotland gebouwd door professor James Blyth. Een jaar later in 1888 in de VS Charles Brush van Cleveland, Ohio bouwde een grote windturbine wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken.

In 1891, Poul la Cour ontwikkelde een windmolen in Askov, Denemarken. Het unieke aan deze molen is dat zijn doel was om het water elektrolyse en de daaruit voortvloeiende waterstof en zuurstof op te slaan.

In de 20e eeuw windenergie nam in veel verschillende richtingen. In 1931 in Rusland, werd de eerste industriële schaal windturbine ontwikkeld. De 100kW Balaclava windgenerator is gedurende twee jaar langs de Kaspische Zee.

Ook in 1931 de Darrieus windturbine is ontwikkeld als een verticale as turbine wordt gebruikt om elektriciteit op te wekken. Door de jaren 1930 boerderijen in de VS werden met behulp van kleine windturbines om elektriciteit op te wekken voor boerderijen, irrigatie en andere redenen, omdat het elektriciteitsnet was traag in het bereiken van een groot aantal locaties.

In 1941 een andere grootschalige windturbine is ontwikkeld in Castleton, Vermont. Olie tekorten in de jaren 1970 zag een opleving in de belangstelling voor windenergie en in de jaren 1980 Californië begonnen met het aanbieden stimulansen voor windenergie ontwikkeling.

Vandaag de dag, Californië produceert twee keer zoveel windenergie als elke andere Amerikaanse staat, hoewel de “Sahara van Wind Energy” wordt verondersteld te worden in de Midwest regio tussen Noord-Texas en Noord-Dakota.