Darrieus Wind Turbines

wind-turbine-m100-1.2_6c62c34f-9566-4763-885e-706f8cf2d9f6_568x568

Darrieus windturbines zijn in tegenstelling tot veel andere soortgelijke windmolens op de markt en heeft gevangen zo veel aandacht sinds de uitvinding.

Wind is een drijvende kracht achter begeleiden schepen en vliegtuigen toelaat om te vliegen in de lucht. Terwijl windenergie is relatief schoon en vrij van elke verontreinigende stoffen slechts 1 procent van windenergie is eigenlijk gebruikt door de aan de macht het net.

Darrieus windturbines werden beschouwd als een alternatief middel voor het oplossen van de groeiende probleem van opwarming van de aarde en energie-onafhankelijkheid. De belangrijkste rotoras in een Darrieus Wind Turbine loopt verticaal en de opzet ervan gaat terug tot het jaar 1972. Georges Jean Marie Darrieus gepresenteerd dit ontwerp in 1972 met als doel het leveren van een geschikte alternatieve bron van energie voor de wereldbevolking.

De functionaliteit

De Darrieus windturbine bevat een tandwielkast die naast de generator worden geplaatst en er is geen behoefte aan een ander mechanisme om de machine. Als alternatief genoemd, de lift-type verticale as turbine, wordt de Darrieus Wind Turbine aangedreven door de opwaartse krachten die helpt het effectief functioneren, ongeacht de overwinning richting.

Met behulp van aërodynamische vlakken kan de turbine genereren snelheden die veel groter dan de werkelijke snelheid van de wind. Dit helpt bij het opwekken van elektrische energie. Wanneer de schoepen in de richting van de lucht wordt een invalshoek die door de luchtstroom die een positief koppel levert aan de as van de turbine en helpt bij het draaien van de wielen met een grotere snelheid. De aldus opgewekte energie wordt omgezet in elektriciteit.

De wijzigingen

Darrieus windturbines hebben ondergaan verschillende wijzigingen in het verleden. Om te beginnen is het ontwerp eggbeater vervangen door een giromill ontwerp, dat verticale lamellen worden verbonden met de centrale toren maakt. Hoewel dit ontwerp is goedkoper in vergelijking de rotorbladen niet tot een constante rotatiesnelheid behouden.

De Cycloturbine is het tweede ontwerp modificatie die het mogelijk maakt montage van messen boven de hartlijn. Hierdoor kan de invalshoek om voor zichzelf starten. Mariah Power heeft ontworpen de laatste wijziging van de oorspronkelijke Darrieus windturbine. Genoemd als Windspire, dit ontwerp is slanker en efficiënter in vergelijking en begint bij slechts 6.500 dollar USD per eenheid. Dit ontwerp is ideaal voor hotels, talrijke commerciële instellingen en zelfs voor thuisgebruik.

De Global Application

De Darrieus Wind Turbine evenals de eierklopper ontwerp turbines is nog steeds functioneel maar de meesten van hen worden alleen gebruikt om de totale levensduur van de betrokken turbine te verlengen. De Eole wordt beschouwd als de grootste turbine te zijn en het is gelegen in Cap-Chat, Quebec. Het heeft een lengte van 100 meter en staat 60 meter breed. Een kleinere turbine zich 42 meter en 34 meter breed is gelegen in het Sandia Laboratory, Texas. Darrieus windturbines werden ook gepromoot door de FloWind Corporation gevestigd in Californië voor de organisatie ingediend faillissement.

Het kader van onderzoek

Het is een bekend feit dat de oorspronkelijke Darrieus windturbine toen het werd uitgevonden niet effectief in het opwekken van elektrische energie op geschikte wijze niettemin bleek het een maatstaf voor het initiëren onderzoek en ontwikkeling met bijzondere aandacht voor turbines verspreid wereld. Blijkbaar zou tijd en middelen moeten worden geïnvesteerd in de ontwikkeling van de technologie om ervoor te zorgen dat de Darrieus windturbine ontwerp is gebruikt en gemaximaliseerd als een geschikte alternatieve energiebron.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *