Airborne Wind Turbines

Het is geen nieuws dat de wind hoger van de begane grond sterker en consistenter zijn, dan die op de begane grond. Dit is de reden waarom het idee van in de lucht windturbines is ontstaan.

De meest bekende ontwerp van dit type is de Makani Airborne Wind Turbine. Het combineert eigenlijk kitesurfen ideeën met het doel van windturbines. Het streeft naar dezelfde beweging als die van een turbine zonder de gehele structuur. Deze vorm van de vleugel is vastgebonden en vrij vliegen, en dus is het in staat om hogere drijven in hoogte dan andere zwevende turbines.

Een lucht windturbine moet gebruik maken van minder materialen dan die gevonden in de grond op basis van windturbines. Wordt geschat dat de Makani turbine wordt 1/10 van het gewicht van een standaard windturbine en kosten helft van de prijs te installeren. Het zal gewaardeerd op hetzelfde vermogen. De prijs per kilowattuur zou nog lager zijn dan kolengestookte elektriciteitscentrales in de huidige tijd, of ongeveer drie cent per kilowattuur.

De rotoren van de vliegende vleugel van de Makani turbine functie als generatoren en propellers. Zij maken gebruik van opgeslagen of back-up power om hun kruishoogte bereiken. Als ze 1.000 meter bereiken in hoogte, ze beginnen met het maken verzet tegen de hogere winden en dan het genereren van elektriciteit, net als elektrische auto’s doen met hun remmen.

Is dit turbine beïnvloed wanneer er geen wind is? De vleugel structuren kunnen gebruiken gestage bries om in de lucht te blijven, maar als de wind gaat dan negen mijl per uur, zij eigenlijk zouden gebruiken in plaats van elektriciteit van het genereren van het. Er zijn plannen om de vleugel te landen als er lange periodes van voorspelde lage windsnelheden. Maar het zal nog steeds in staat om elektriciteit te genereren met het dubbele van de consistentie van windparken die in werking zijn vandaag de dag. Dit komt door de wind op de toegenomen hoogte, die twee keer zo sterk als die op de grond.

De toekomst van de Makani lucht windturbine ziet er heel helder. Het won Popular Mechanics ‘Energy Breakthrough Award en drie miljoen dollar kreeg in subsidie ​​geld van het ministerie van Energie. Ook 20 miljoen dollar ontvangen van Google, voor venture capital financiering.

Om volledig toegewezen, moet de lucht windturbine kunnen een constant hoog peil van stroom te voorzien. Zij ontwikkelen een grotere turbine systeem drijven bij ongeveer 1600 meter hoogte, en dit kan mogelijk produceren genoeg energie voor 600 woningen. Het prototype van dit ontwerp moeten worden opgestart in 2013 en in werking commercieel in 2015. De Makani turbine kan ook worden gebruikt boven zee dieper water, waar nog meer energie kan worden geproduceerd.

Een ander model, het Altaerod Airborne Wind Turbine, maakt gebruik van een opblaasbare schelp gevuld met helium, waardoor het grote hoogte te krijgen. Dit geeft het een betere toegang tot meer consistente en hardere winden, veel hoger dan die turbines gemonteerd op torens. De stroom verbruikt aanbinden het bereiken van de grond. Het aanwenden van wind op grotere hoogte kan de turbine om de kosten van energie te verminderen met bijna 65%. Aangezien het een uniek ontwerp dat gemakkelijk te installeren, de opstarttijd bedraagt ​​slechts enkele dagen, zodat elke schaal worden bereid en gemakkelijker gemonteerd, voor verhoogde energieproductie.